STIGLO VAŽNO UPOZORENJE ZA VOZAČE U BIH: KO OVO NE PROČITA VOZI NA VLASTITU ODGOVORNOST…
Home / Vijesti / STIGLO VAŽNO UPOZORENJE ZA VOZAČE U BIH: KO OVO NE PROČITA VOZI NA VLASTITU ODGOVORNOST…

STIGLO VAŽNO UPOZORENJE ZA VOZAČE U BIH: KO OVO NE PROČITA VOZI NA VLASTITU ODGOVORNOST…

Nove sniježne padavine koje su tokom noći zahvatile pojedine dijelove naše zemlje otežale su i usporile
saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima.

Izdvajamo magistralne puteve: Bugojno-Novi Travnik (Rostovo), Sarajevo-Kladanj (Nišići i Karaula), SarajevoKonjic (Ivan Sedlo), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Bugojno-Kupres-Šujica . Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom. Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a BratunacDrinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.
Vozače upozoravamo na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno izdvajamo dionice: JablanicaProzor, Jajce-Banja Luka i Sarajevo-Foča. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izdvajamo magistralne puteve: Bugojno-Novi Travnik (Rostovo), Sarajevo-Kladanj (Nišići i Karaula), SarajevoKonjic (Ivan Sedlo), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Bugojno-Kupres-Šujica . Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.
Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
N1

About budiutoku

Check Also

PRIJA I FILIP DOBILI NEVJEROVATAN POKLON OD BRENE I BOBE: Takav vjenčani dar se dobija samo jednom u životu!

Poslije gala svadbe, pjevačica Aleksandra Prijović i sportski menadžer Filip Živojinović neće na odmor: njihova glavna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *