Home / Zanimljivosti / Na ovim mjestima u kući nikad ne treba da držite vodu jer privlači bolest i nesreću!

Na ovim mjestima u kući nikad ne treba da držite vodu jer privlači bolest i nesreću!

Voda u Feng Shuiu može donijeti neizmjernu sreću i blagostanje. Voda je jedan od najmoćnijih elemenata. Ona ima blagotvorno djelovanje u malim količinama, kada se upotrijebi na pravilan način, ali, poput poplave ili potopa može biti pogubna za sve živo. Voda u Feng Shuiu može donijeti neizmjernu sreću i blagostanje

Međutim, morate se pridržavati osnovnih pravila za njeno korištenje. Osim što morate poštovati navedene zabrane, vodite računa da je Vaša voda uvijek svježa, bistra, da teče i žubori te da je na povoljnom mjestu sa Feng Šuia pogleda.

Voda je element valovitog, nepravilnog oblika. Njena boja je plava i crna. Strana svijeta koja joj se pripisuje je sjever. Shodno tome pripada joj broj jedan. Godišnje doba povezano s vodom je zima.

Energija vodenog Čia je opadajuća. Ona je tekuća i stalna. Pomaže nam u situacijama kada stvari dugo stagniraju i treba ih ponovno pokrenuti. Povoljno utiče na komunikaciju. A povezana je i s prilivom novčanih sredstava.

Ako je prejako aktivirana, vodena energija može nas učiniti neodlučnima. Nedostatak vodene energije ili njen preslab intenzitet ogledat će se u nedostatku novca, problemima u poslovnom napredovanju ili teškom životnom putu.

Najjače će biti pogođen srednji sin, jer mu tradicionalno pripada sjever.

Za aktiviranje vodene energije potrebno nam je nešto što simbolizuje taj element. To može biti stvarna vodena masa ili slika vode. Za dodatno pojačanje vodene energije poslužićemo se nekim detaljem metalnog elementa.

Voda je jedan od najmoćnijih elemenata. Ona ima blagotvorno djelovanje u malim količinama, kada se upotrebi na pravilan način, ali, poput poplave ili potopa može biti pogubna za sve živo. Voda u Feng Šuiu može donijeti neizmjernu sreću i blagostanje. No morate se pridržavati osnovnih pravila za njeno korištenje. Osim što morate poštovati navedene zabrane, vodite računa da je Vaša voda uvijek svježa, bistra, da teče i žubori te da je na povoljnom mjestu sa stajališta Feng Šuia.

Postoji nekoliko zabrana vezanih za vodu u Feng Šuiu. Ovo su najvažniji savjeti:

1. Voda s desne strane ulaznih vrata

Gledano iznutra prema napolju (odnosi se na vodu u domu kao i onu izvan njega). Ovakva lokacija bilo koje količine vode značila bi nepovoljnost za Vašu porodicu, ako ste u braku, i/ili vrlo lošu reputaciju, ako niste u braku.

Oženjenim muškarcima ova voda navodno donosi brojne prilike za preljubu, koje će oni, pod uticajem nepovoljnog Feng Šuia, zasigurno kad-tad i iskoristiti, ma kako predani i čestiti inače po prirodi bili.

U drevnoj Kini bogatim se smatrao ne samo onaj koji je posjedovao najviše zlata i novca, već i onaj s najvećim brojem konkubina, jer samo je bogataš mogao uzdržavati veći broj žena. Danas živimo u drugačijim vremenima i većina nas cijeni neke sasvim druge vrijednosti, vjernost, brak, manje porodične zajednice.

Stoga je vrlo važno pobrinuti se da Vam se akvarijum, fontana, jezerce ili vodeno-cvetni aranžmani nikada ne nađu na tom, za porodicu, krajnje nepovoljnom položaju. Osim toga, a logički povezano s istim, voda na ovom mjestu donosi, u saradnji s nepovoljnim letećim zvijezdama, s*ksualne skandale koji nalaze primijetan odjek u javnosti.

Ako je ikako moguće postavite vodopad ili fontanu s lijeve strane ulaznih vrata, što je posebno povoljno. Voda neka uvijek teče ka domu, a ne od njega i neka bude udaljena barem nekoliko metara od ulaznih vrata.

2. Voda u spavaćoj sobi

Voda koja se koristi u Feng Šui svrhe uvijek je Jang. Spavaća soba uvijek treba biti malo više Jin. Stoga voda u spavaćoj sobi postaje Jin i djeluje nepovoljno.

Šteti zdravlju i skladnim bračnim odnosima. Nije poželjno čak ni postavljanje slike s motivom vode u spavaćoj sobi, a kamoli prave vode. Stručnjaci tvrde da Vam čaša s vodom na noćnom ormariću neće naštetiti.

3. Voda iza leđa

Ovo se odnosi na akvarijume, sobne fontane i slike s motivom vode koji se mogu naći izvan vidokruga, a iza leđa dok sjedite i odmarate ili radite. Ne odnosi se na slavine i vaze.

Takođe, isto upozorenje važi i za potok ili rijeku koja proteče iza Vašeg doma, kao i za jezerce ili fontanu iza kuće.

Ovako locirana voda donosi Vam nesreću u vidu izdaje na poslovnom i privatnom planu od ljudi od kojih biste to najmanje očekivali.

Burni prevaranti i neočekivani problemi zaskočiće vas, ako se ne pobrinete da ovaj moćni element uvijek zadržite pod nadzorom.

Naravno, ako je rijeka, jezero ili potok iza kuće – to je nemoguće promijeniti i zato postoje korektivna sredstva koja će vam savjetovati Feng Šui stručnjak.

4. Nepovoljna voda

To je voda koja je ustajala, zamutila se, smrdi, u kojoj nešto truli. To može biti akvarijum koji niste na vrijeme očistili, vaza kojoj je neophodna hitna promjena vode, terarijum u kojem kornjača štrajkuje žeđu ili pak jezerce u koje je napadalo lišće, a vama se po tom hladnom vjetru nije izlazilo da ga očistite.

To može biti i obična čaša vode koju ste spustili na neko neuobičajeno mesto, na primjer na policu za knjige i potpuno zaboravili, a ona sada danima skuplja prašinu i privlači bolest i nesreću.

5. Voda ispod stepenica

Ovo je još jedno mjesto na kojem ne treba imati ništa vodeno, pogotovo ako imate djecu. Vaze s cvijećem, vodeni aranžmani, akvariji, sobne fontane mogu se činiti na prvi pogled kao idealna dekoracija za prazan prostor pod stepenicama, ali imajte na umu da hodajući stepeništem vi simbolički gazite po ovim vrijednim Feng Šui simbolima bogatstva i blagostanja i time ih omalovažavate.

Kako prostor ispod stepenica direktno utiče na sreću djece i potomstva, bilo da oni žive s Vama ili su odrasli i odselili se, postavljanje vode na ovom mjestu nanijeće im veliku financijsku štetu

(Alo.rs)

About budiutoku

Check Also

ZADRUGA JE GOTOVA, A SAD… Luna otkrila da li će se BORITI ZA SLOBU! Šokantno OŠTRE reči! (VIDEO)

Odlučila je! Rijaliti “Zadruga” sinoć je okončan pobedom Kristine Kije Kockar, ali mnoge i dalje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *