Home / Vijesti / CIJELA EVROPA JE U ŠOKU: Nakon saobraćajne nesreće fudbaleru amputirali ruku i nogu…

CIJELA EVROPA JE U ŠOKU: Nakon saobraćajne nesreće fudbaleru amputirali ruku i nogu…

CIJELA EVROPA JE U ŠOKU: Nakon saobraćajne nesreće fudbaleru amputirali ruku i nogu…

Dan nakon stravične saobraćajne nesreće u Sloveniji ljekari se i dalje bore za život golmana B tima Maribora Ljubomira Moravca. Naime Marko Janković, fudbaler Partizana koji je prošlu sezonu proveo u Mariboru, rekao je za Blic da su Moravcu amputirani noga i ruka te da se ljekari bore za njegov život.  Podsjećamo, jučer oko podne u Mariboru se dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj su poginula dva fudbalera B tima Maribora Damjan Marjanović (20) i Zoran Baljak (21). Golman Ljubomir Moravac teško je ozlijeđen, dok je suvozač Žiga Lipušček lakše ozlijeđen. – U automobilu su bile četiri osobe, od kojih su dvije poginule nakon što se automobil zabio u semafor. Liječnici se bore za život jednog mladića, dok je četvrti lakše ozlijeđen. Igraju za mlađe kategorije Maribora i očito su se vraćali s treninga – potvrdili su iz Policijske uprave Maribor. Na Tržaškoj cesti scena nakon nesreće bila je užasna. Automobil je završio 150 metara od mjesta udara u semafor.

Screenshot_7

Pravo je čudo kako je Lipušček samo lakše povrijeđen. – Jedini je iz tog smrskanog automobila izašao sam. Ne ide mi u glavu, kako, kako je to moguće – u nevjerici je pričao jedan od svjedoka strašnog sudara i dodao ono što je na prvi pogled tog dijela Tržaške ceste bilo jasno – ‘nesreći je kumovala prevelika brzina’. Na mjestu na kojem je ograničenje 70 kilometara na sat. Slovenski Večer piše i kako je vrlo moguće da je Marjanović koji je upravljao automobilom prošao kroz crveno svjetlo. “Kada je mladi nogometaš za volanom shvatio da mu u trenutku ulaska u raskrsnicu sa sporedne ceste dolazi drugo vozilo, kojem je na semaforu bilo zeleno, pokušao je izbjeći sudar, naglo je skrenuo ulijevo, ali nije uspio zaobići centralni stub na kojem se nalazi semafor”. Sve se dogodilo u djeliću sekunde, govori o nesreći Uroš Zimšek, koji je vozio drugi automobil, a u vozilu je bio zajedno sa suvozačicom.

Screenshot_5

– Uključivali smo se na glavnu cestu, pogledao sam lijevo i desno, kada je odjednom pokraj nas nešto proletjelo. Zaledio sam se za volanom. Isti čas mi je prošlo kroz glavu – maloprije su bili živi, sada ih više nema – u šoku je ispričao Zimšek koji je zajedno sa svojom partnericom pokušao pomoći unesrećenima na licu mjesta koliko se moglo te su odmah pozvali hitnu pomoć. Pomogao mu je i muškarac koji je rekao da je vatrogasac, otrčali su do zgnječenog automobila u jarak, a tamo su vidjeli strašnu scenu – jedini od nesretnih nogometaša koji je ostao pri svijesti bio je u teškom psihičkom stanju, potpuno izgubljen. Faktor.ba

About budiutoku

Check Also

Kijin Andrija van sebe od sreće, na ovaj dan je čekao mjesecima! (FOTO)

Dok njegova djevojka Kristina Kockar muči muku u Zadruzi što zbog povrijeđene noge, što sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *